Krillový olej je bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin s vynikající biologickou dostupností. Krill Oil obsahuje omega 3 mastné kyseliny EPA (kyselina eikosapentaenová) a DHA (kyselina dokosahexaenová), které mají při dostatečném příjmu pozitivní účinky především na celkové zdraví srdce, mozku a zraku.
Krillový olej
Krillový olej je poměrně novým zdrojem omega-3 polynenasycených mastných kyselin, ve kterých jsou kyselina eikosapentaenová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA) vázány na fodfolipidy, konkrétně fosfatidylcholin. Některé studie uvádějí lepší biologickou dostupnost omega-3 MK, pokud jsou vázány na fosfolipidy.
Krillový olej navíc kromě omega-3 MK přirozeně obsahuje astaxanthin a cholin. Astaxanthin je velmi silný antioxidant - uvádí se, že má až 6000x vyšší antioxidační aktivitu, než vitamín C. Díky tomu může chránit naše buňky před účinky volných radikálů a mírnit tak negativní dopady vnějšího prostředí na náš organismus. Cholin je bioaktivní látka podobná vitamínům skupiny B. Cholin se částečně tvoří v našem organismu, ale jsme závislí i na jeho příjmu ze stravy. Jeho hlavní funkcí v našem těle je hospodaření s tuky a cholesterolem a je využíván také jako zdroj energie pro buňky.
Co je krill?
Krill jsou malí korýši podobní krevetám, kteří žijí v oceánech a slouží jako hlavní zdroj potravy pro většinu ryb. Pro získávání krillového oleje je loven antarktický krill neboli Euphausia superba. Podobně jako ryby konzumuje krill stravu bohatou na omega-3 mastné kyseliny (např. řasy) a je tak přirozeným zdrojem EPA a DHA.
Ačkoli existují podobnosti, mezi krilovým olejem a rybím olejem, v mnohém se liší. Zdánlivou nevýhodou doplňků stravy s krillovým olejem je nižší obsah omega-3 MK na jednu dávku. Při porovnávání však musíme brát v úvahu také rozdíly v biologické dostupnosti, která je podle mnohých zdrojů v případě krillového oleje vyšší než je tomu u rybího oleje.
Krill jako zdroj EPA
EPA má v těle mnoho funkcí, mimo jiné jako významná složka fosfolipidových buněčných membrán v buňkách po celém těle a poskytuje bohatý zdroj energie. Používá se také k tvorbě eikosanoidů – signálních molekul používaných v kardiovaskulárním, plicním, imunitním a endokrinním systému. Eikosanoidy vytvořené z omega-3, jako je EPA, jsou obecně protizánětlivější než ty, které jsou vytvořeny z omega-6, což znamená, že by mohly mít v těle protizánětlivý účinek, pokud by byly konzumovány ve větším množství.
EPA je považována za zvláště důležitou pro zdraví našeho srdce.
"Krillový olej je především zdrojem kyseliny eikosapentaenové (EPA) o které je znám její protizánětlivý účinek a příznivý vliv na kardiovaskulární systém.
Krill oil je pro vás tím pravým doplňkem stravy, pokud vám jde především o podporu imunitního systému, psychickou vyrovnanost a zdravé srdce a cévy..."
Jako doplněk stravy užívejte 2 kapsle denně s jídlem a vodou.
Pouze pro dospělé. Trpíte-li onemocněním, jste těhotná, kojíte, snažíte se otěhotnět nebo užíváte léky, poraďte se před užitím tohoto přípravku s lékařem. Uchovávejte mimo dosah dětí. Není náhradou pestré stravy. Doplněk stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Softgelová kapsle (hovězí žalatina, glycerol a voda). Obsahuje korýše (krill). Výrobek neobsahuje žádné další přidané složky (éčka)